ЧЕТКА ЗА ЗЪБИ ЗА КУЧЕТА EMMI®-PET

ЧЕТКА ЗА ЗЪБИ ЗА КУЧЕТА EMMI®-PET
21 март 2023

КУЧЕТАТА ВЕЧЕ НЕ СА ВЪЛЦИ

На вълчите предци на нашите кучета не им се е налагало да си мият зъбите. Поради естествената им храна проблемите със зъбния камък не са се появявали. Те убивали своите жертвени животни и ги изяждали с кожата и козината до последната кост. Твърдите компоненти на храната се грижели да не се забиват частици между зъбите и така поддържали зъбите чисти. Днешната готова храна е много различна.

 

ЗАЩО ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА ЗЪБИТЕ НА КУЧЕТАТА?

Много стопани на кучета се обявяват против миенето на зъбите, защото са имали лош опит с него в миналото. Някои стопани имат кучета от много години и никога не са правили никаква стоматологична грижа. Затова не виждат никакви причини да я започнат сега. Но това е просто въпрос на здраве. Защото бактериите и зъбният камък са сериозен риск за здравето. Причинителите могат да си проправят път през гърлото до цялото тяло и да причинят вреди навсякъде. Този потенциален риск от заболяване може да бъде сравнително лесно предотвратен чрез зъбна хигиена. По този начин могат да се избегнат болезнени възпаления, загуба на зъби или анестезия за отстраняване на зъбен камък.

 

МИЕНЕ НА ЗЪБИТЕ, НО КАК?

Всеки, който се отнася сериозно към стоматологичната грижа за кучето, не използва просто собствената си износена четка за зъби. Ако искате да задоволите специалните нужди на вашия домашен любимец, се нуждаете от специална четка за зъби за кучета. Когато разглежда рафта със зъболекарски принадлежности в магазина за домашни любимци, собственикът на кучето може бързо да се презадоволи. Коя от тях е подходяща за моя любимец? Моделите и методите за почистване са толкова разнообразни, че е трудно да се вземе решение. Факт е обаче, че много кучешки четки за зъби имат една обща черта: те са шумни или болезнени за вашия домашен любимец.

 

 

Електрическите четки за зъби включват четки за зъби въртящи се глави, както и звукови и ултразвукови четки за зъби. Докато първите обикновено имат кръгли глави, които се въртят алтернативно отляво надясно, звуковите четки за зъби са оборудвани с удължени, вибриращи глави. С 20 000 до 40 000 вибрации в минута те постигат значително по-високи механични движения от въртящите се четки. Ултразвуковите четки за зъби превъзхождат тази производителност многократно и също са напълно различна технология.

прочети още

Ултразвуковите четки за зъби emmi®-dent почистват зъбите ви без механични движения. Патентованият пиезокерамичен чип (ултразвуков преобразувател) е разположен в главата на ултразвуковата четка за зъби emmi®-dent.

прочети още

ЕМАГ България с удоволствие иска да представи новия си сайт, в който ще намериш всички продуктови гами на немската компания EMAG AG.

прочети още