Какво отличава ултразвуковите четки за зъби от обикновените електрически четки за зъби?

Какво отличава ултразвуковите четки за зъби от обикновените електрически четки за зъби?
25 април 2024
Електрическите четки за зъби включват четки за зъби с въртящи се глави, както и звукови и ултразвукови четки за зъби. Докато първите обикновено имат кръгли глави, които се въртят алтернативно отляво надясно, звуковите четки за зъби са оборудвани с удължени, вибриращи глави. С 20 000 до 40 000 вибрации в минута те постигат значително по-високи механични движения от въртящите се четки. Ултразвуковите четки за зъби превъзхождат тази производителност многократно и също са напълно различна технология. Докато ротационните и звуковите четки за зъби премахват биофилма с помощта на механични движения, emmi-dent работи с до 96 милиона ултразвукови вибрации в минута и не изисква никакви механични движения за почистване на зъбите. Неподвижно почистване на зъбите благодарение на най-новата ултразвукова технология
 
Така че главната разлика е в начина, по който се почистват зъбите: А именно, че ръчните, въртящите се и звуковите четки за зъби почистват зъбите механично. Това така наречено макропочистване включва риск от нараняване на венците и зъбния емайл, ако четката за зъби се използва неправилно. В допълнение, ултразвукът е в състояние да сведе до минимум възпалението. Това се потвърждава от проведено от нас проучване.
 
Грижата за зъбите е ограничена до зоните в устата, до които достига механичната или звуковата четка за зъби. За разлика от конвенционалните електрически четки за зъби, ултразвуковата четка за зъби работи изцяло без натиск и четкане, само чрез предаване на вибрации. По този начин напълно се почиства цялата устна кухина.

Хората мият зъбите си редовно сутрин и вечер. Докато в устата и гърлото на повечето кучета бактериите се множат, а зъбният камък расте и се развива. В последно време някои стопани на кучета осъзнават, че здравите зъби са важни за поддържане на доброто здраве на кучето. Започва новата ера на четките за зъби за кучета!

прочети още

Ултразвуковите четки за зъби emmi®-dent почистват зъбите ви без механични движения. Патентованият пиезокерамичен чип (ултразвуков преобразувател) е разположен в главата на ултразвуковата четка за зъби emmi®-dent.

прочети още

ЕМАГ България с удоволствие иска да представи новия си сайт, в който ще намериш всички продуктови гами на немската компания EMAG AG.

прочети още